Ur Place

February 20, 2008

Pavarësia e Kosovës: ndryshojnë tekstet shkollore të historisë e gjeografisë

Filed under: Shqiperia --- Albania — halfevil @ 12:37 pm

“Shpallja e Republikës se Kosovës si shtet sovran e i pavarur do të pasqyrohet në librat shkollore në vendin tonë sipas një urdhëri të posacëm të Ministrit të Arsimit e Shkencës

Në porosinë për librat e reja të Historisë e Gjeografisë të vitit shkollor 2008-2009 (Altertekst 2008) kusht për certifikim do të jetë pasqyrimi i kësaj ngjarje me rëndësi madhore per Kosovën, Shqipërinë, Evropën dhe botën.  (Për këtë botuesit do të marrin nga BOMIT udhëzime për ndryshimet përkatëse në programet lëndore).

Në lëndën e historisë është e nevojshme që ngjarjet të shtrihen deri në datën 17 shkurt 2008 përfshi dhe pavarësinë e Kosovës dhe të pasqyrohen në programin e historisë së klasës së 8, 9 në arsimin bazë dhe historisë të vitit të 3 dhe 4 në shkollat e mesme.

Në lëndën e gjeografisë duhet të ndryshohen teksti i gjeografisë i klasës 7 e 9 në arsimin bazë dhe gjeografia e vitit të katërt të shkollës së mesme.”

 

Brikena Kollçinaku

Zyra e shtypit, MASH

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: